Home » Transformatieproces

Transformatieproces

 

Als we hier op aarde geboren worden, komen we uit het eenheidsbewust als ziel die haaks staat op de afgescheidenheid die we in ons lichaam ervaren. We worden afhankelijk van de zorg van de ouders en/of andere mensen. De eerste 7 levensjaren breng je door in theta-status, een bewustzijnsniveau waarbij je alle indrukken in je opneemt en die opgeslagen worden in je onderbewustzijn. In deze periode worden ook de meeste patronen, denkwijzen en overtuigingen gecreëerd die in de rest van je leven blijven doorwerken. Als in deze periode ook nog emotionele trauma's ontstaan (maar ook natuurlijk in de tijd daarna) dan vormen deze vaak blokkades die verhinderen dat je het leven kunt leven wat je graag zou willen. De afgescheidenheid en de bagage die je bij je draagt in je onderbewustzijn zorgen voor angst. En waar angst is kan geen liefde zijn.

 

Onderstaande illustratie is van Hawkins en geeft de emotionele schaal aan wanneer je leeft in angst en wanneer je groeit naar liefde. Hoe meer je in angst leeft, hoe meer je ziel krimpt en hoe hoger op de ladder naar liefde, hoe meer je ziel uitzet.

 

In het transformatieproces gaat het erom dat je je bewust wordt van deze op angst gebaseerde emoties en deze heelt en transformeert naar liefde. Je gaat ervaren dat angst een illusie is, door je gedachten ingegeven en je leert deze om te buigen naar moed. Moed is een cruciale factor omdat je dan daadwerkelijk besluit dat je angst je niet langer de baas is waardoor je steeds meer in staat zult zijn je eigen leven vorm te gaan geven zoals je dat werkelijk voelt vanuit je hart en ziel.