Home » Tweelingzielen

Tweelingzielen

Wie het vermoeden heeft zijn tweelingziel te hebben ontmoet heeft naar verwachting al heel veel gelezen op internet over dit fenomeen. Maar ondanks de grote hoeveelheid beschikbare informatie blijft het proces voor velen een uitdaging om het te begrijpen. Logisch natuurlijk want het is voor het verstand niet te bevatten. Vandaar ook het gevoel in het begin dat je je verstand aan het verliezen bent. En eigenlijk is dat stiekem ook de bedoeling van het hele proces. Het is het verstand, het ego dat ons van ons authentieke zelf heeft afgehouden omdat het ego gericht is op overleving en dus altijd alles wil verklaren, duidelijkheid wil en graag ziet dat je in je oude doen blijft. In de oertijd was het ook de routine die ervoor zorgde dat je steeds datzelfde bospaadje nam om bessen te zoeken omdat daaruit bleek dat het de meest veilige route was.

 

Het punt alleen is dat je ontmoeting met je tweelingziel of een andere zielsliefde niet met je verstand kunt voelen maar alleen met je hart. En dat maakt dat anderen mensen het niet zo snel zullen snappen en dat is naar want je wilt graag dat mensen in je omgeving het begrijpen. Maar de ervaringen zijn te intens en het gevoel voor je zielsliefde gaat te diep om het te kunnen negeren.

 

Tweelingzielen zijn dezelfde ziel in twee lichamen. Ik heb het zelf ook heel lang niet geloofd en me er ook erg tegen verzet maar na een 'Divine Hug' van mijn tweelingziel kwam ik erachter dat het ook echt zo is. Een Divine Hug is een energetische samensmelting van de ziel waarbij je die eenheid ook volledig voelt, je in een staat van volledige vrede komt (ik herkende het gevoel als "thuiskomen") en waarbij je je op dat moment niet meer kunt realiseren dat je in twee lichamen rondloopt op aarde. Het is één van de meest intense spirituele ervaringen die ik heb meegemaakt in dit proces en het heeft me doen realiseren dat het inderdaad waar is; de ziel is gesplitst in een mannelijke en vrouwelijke energie op aarde. En het hele proces wat zich daarna voltrekt is erop gericht om in jezelf in balans te komen door al die op angst gebaseerde bagage af te gaan leggen. Een intensief, in het begin pijnlijk maar oh zo'n mooi geschenk.

 

Mijn proces duurt al vele tientallen jaren met steeds weer een hele verschillende dynamiek varierend van de bubbelfase tot het steeds meer in balans komen en een groeiende zelfliefde. En hoe dichter bij jezelf, hoe dichter je bij je tweelingziel komt.